ביום 18/11/2020 נכנס לתוקף חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א-2020, אשר מסדיר את אופן התשלום עבור עובדים הנמצאים בבידוד.
על פי החוק שאושר, החל מיום 29/10/20, עובד אשר נעדר מעבודתו משום שחלה עליו חובת בידוד או משום שהוא שוהה בבידוד בשל חובת בידוד שחלה על ילדו (אשר טרם מלאו לו 16 שנים), יהיה זכאי לתשלום דמי בידוד בעד ימי העבודה שבהם שהה בבידוד ונעדר מעבודתו.
התשלום הוא בכפוף לכך שמסר העובד דיווח על הבידוד למשרד הבריאות על פי צו בידוד בית והמציא העתק למעסיקו
התשלום יהיה החל מהיום השני לבידוד, אך העובד רשאי לבחור לנצל יום חופשה מימי החופשה הצבורים לו עבור היום הראשון לבידוד.
מתקופת הבידוד, ינוכו לעובד ימי מחלה, אך לא יותר מ-4 ימים. במקרה בו אין לעובד יתרת ימי מחלה צבורים, יכנס העובד ליתרה שלילית של ימי מחלה.
אם יחסי העבודה יסתיימו ולעובד תיוותר יתרה שלילית בצבירתו, יקוזזו ימי המחלה שנזקפו עקב הבידוד ויקוזזו מפדיון ימי החופשה של העובד. במקרה בו אין לעובד יתרת חופשה בסיום העסקתו- לא יהיה לעובד חוב בעד ימי מחלה הנותרים.
התשלום ישולם לפי ימי עבודה (5/6 ימים בהתאם למתכונת העסקה של עובד) ולא יכלול את ימי המנוחה.
החוק לא חל על מי שנמצא כחולה מאומת או מי שחלה עליו חובת בידוד בשל הגעתו לישראל מחו"ל, למעט עובד שהגיע ממדינה אחרת אליה נסע מטעם המעסיק.
דין דמי בידוד כדין דמי מחלה, כלומר, יש לבצע הפרשות לביטוח פנסיוני על תקופה זו וכן היא באה בחשבון לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
מעסיק אשר שילם דמי בידוד לעובד על פי הוראות החוק, זכאי לקבל דמי שיפוי מהמוסד לביטוח לאומי. השיפוי יהיה בשיעור של 100% עבור היום השני לבידוד וכן עבור יתר הימים יהיה השיפוי בגובה של 50%. מעסיקים עד 20 עובדים יקבלו החזר מן המוסד לביטוח לאומי בשיעור של 100% עבור היום השני וכן 75% עבור יתר הימים.
על המעסיק להגיש למוסד לביטוח לאומי בקשה לשיפוי באופן מקוון כפי שיפרסם המוסד לביטוח לאומי ,הבקשה תוגש לא יאוחר מ-60 ימים מתום החודש שבו הסתיימה תקופת הבידוד של העובד. בקשות לשיפוי יוגשו החל מיום 1/2/2021.
במהלך חודש ינואר 2021, לכשהמוסד לביטוח לאומי יפרסם הנחיות סופיות בנוגע למבנה הקובץ, תוכנת מיכפל תעודכן בהתאם וניתן יהיה להפיק ממנה קובץ לצורך הגשת בקשות לשיפוי.
בכל מקרה, הגשת בקשות כאלו, ניתן יהיה להגיש החל ב 1 בפברואר 2021.לחוברת הנחיות להכנות בתוכנת מיכפל
עוד מאמרים בנושא…

איך להגדיל את רווחת עובדים – דווקא בעת משבר במשק! – ולהרוויח מכך בענק
משבר הקורונה תפס את כולנו – ברמה האישית וברמת החברה – לא מוכנים. חלק מהעובדים יצאו לחל"ת, חלקם עובדים מהבית ומי שנשאר עובד לעיתים יותר בגלל צמצום כוח האדם. מאמרים קשורים לנושא. משבר הקורונה – היתר להעסקת עובדים בשעות נוספות בעקבות משבר הקורונה: היתר להעסקת

קורונה הגל השני – היערכות והוצאה לפועל
לקוח יקר! על מנת לסייע לך בתהליך ההתמודדות עם הגל השני של הקורונה, לצפות קדימה בראייה אסטרטגית ולהיערך על מנת לגלוש על הגל השני במקום לטבוע תחתיו, ראינו לנכון לסייע לך הן על ידי בניית תמונה ברורה לגבי הצפוי והן על ידי סדרת פעולות להיערכות

המדריך לחיסכון בניהול משק הרכב והדלק בארגון
"ברבור שחור", "סכין נופלת" או "גבינה שזזה" הן רק מקצת מהמטפורות בהן נעשה שימוש בתקשורת בהתייחסות לתמורות אותן עבר המגזר העסקי בישראל בחודשיים האחרונים. מאמרים קשורים לנושא. הרכב הדירקטוריון: למה הגיוון חשוב? מבוא הרכב הדירקטוריון הוא אחד הגורמים הקריטיים המשפיעים על הצלחתה של חברה, וחשיבותו

מנהל עצור!! שפר בקרתך
בקרה הנה אחד מעקרונות הניהול החשובים ביותר בעולם שבן המציאות משתנה מהר, הלקוחות לומדים ומשתנים, המתחרים משתפרים, החוקים והכללים מצטברים אין תחליף לשליטה ובקרה. מאמרים קשורים לנושא. מנהל משאבי אנוש – למה צריך את זה? בעולם העסקי התחרותי של היום, התפקיד האסטרטגי של מנהלי משאבי

התאמה של מערך השכר והתמריצים בחזרה לשגרה – פתרונות אפקטיביים
על פי העיקרון הפיטרי (לורנס גיי פיטר וריימונד האל) כל עובד מוצלח יקודם ויוזז מתפקידו לאור הצלחתו עד אשר יתקבע בתפקיד אותו לא יצליח לבצע היטב וייתקע שם. מאמרים קשורים לנושא. בנייה והתאמה של מערך השכר והתמריצים על פי העיקרון הפיטרי (לורנס ג'יי פיטר וריימונד

על "נמתין ואולי" מול "ניזום ובוודאי" כאסטרטגיה ניהולית
בתקופה כזו שבה מתקיימת אי וודאות גבוהה ועמימות במציאות העסקית והארגונית ניצב כל מנהל בפני צומת דרכים. מאמרים קשורים לנושא. שליטה בהצלחה ניהולית בעולם העסקים המתפתח ללא הרף, תפקידו של המנכ"ל הופך יותר ויותר קריטי. מנהיגים שואפים לחדד את כישוריהם, מחפשים את המתכון… קורונה הגל
מאמרים קשורים לנושא.