16 חודשי מאסר בפועל נגזרו על תושב אשדוד בגין ביצוע שורת עבירות מע"מ
16 חודשי מאסר בפועל וקנס בסך 50,000 ₪ הוטלו על תושב אשדוד, בגין שורת עבירות מע"מ שביצע על פני תקופה של כשנתיים בשתי חברות שונות בהן שימש כמנהל. כבוד השופט יהודה ליבליין מבית משפט השלום באשדוד הטיל עליו בנוסף 14 חודשי מאסר על תנאי והתחייבות כספית על סך 100,000 ₪. כתב האישום הוגש ונוהל על ידי עורכת הדין מרסל סבח מהמחלקה המשפטית מע"מ אשדוד, בעקבות תיקי חקר של מע"מ אשדוד.
מכתב האישום עולה כי בין השנים 2014-2012 שימש הנאשם כמנהלן בפועל של חברה העוסקת בתחום היזמות והבנייה, וחברת אחזקות בע"מ העוסקת בתחום מכירה קמעונאית. לנאשם יוחס בכתב האישום אי הגשת דו"ח במועד, הוצאת חשבוניות מס שלא דווחו ולא שולם המס בגינן, אי ניהול ספרים כדין, וניכוי מס תשומות שלא כדין מ-5 דו"חות תקופתיים שהוגשו, זאת במטרה להתחמק מתשלום מס. מרסיאנו הורשע על פי הודאתו בכל האישומים.
סכום המס הכולל שנגרע מהקופה הציבורית בשל העבירות שבוצעו עומד על 1,260,000 ₪, ועל אף חלוף הזמן מאז ביצוע העבירות ועד היום, לא הוסר המחדל.
כתב אישום הוגש כנגד בעלים של חברת בנייה מאשדוד בחשד לקיזוז חשבוניות פיקטיביות
כתב אישום הוגש כנגד חברת בניה חדשה בע"מ, בחשד לקיזוז חשבוניות פיקטיביות בסכום מס מצטבר של מעל 900 אלף שקלים.
כעולה מכתב האישום, תושב אשדוד, קיבל 21 חשבוניות פיקטיביות משתי חברות שונות בין מרץ 2015 לדצמבר 2016. על פי החשד, החשוד כלל את החשבוניות הכוזבות בספרי הנהלת החשבונות של חברת בניה חדשה בע"מ, העוסקת בענף שירותי הקבלנות והבניין, וזאת במטרה להתחמק מתשלום מס. סך כל החשבוניות הכוזבות שנכללו בספרי החשבוניות עמד על 6,219,079 ₪, כאשר סכום המס הגלום בהן עמד על 903,627 ₪.
כתב האישום הוגש על ידי עו"ד בלה פרנק דילר מהיחידה המשפטית מחוז מרכז בעקבות חקירה של יחידת חקירות מע"מ באר שבע.
תושב ירושלים נעצר בחשד להעלמת הכנסות מעל 11 מיליון ₪ שהופקו מעסקאות של המרת מטבעות וירטואליים
תושב ירושלים, הובא היום 26/8/21 בפני בית משפט השלום בראשון לציון בחשד לביצוע עסקאות רבות של המרת מטבעות וירטואליים, בסכום של לפחות 11 מיליון שקלים, מבלי לדווח על כך ובהגשת דו"ח כוזב, וזאת במטרה להתחמק מתשלום מס. כבוד השופט טל ענר שחרר את החשוד בתנאים מגבילים.
מבקשת המעצר עולה כי במסגרת חקירה סמויה שנערכה ביחידת יהלום ברשות המסים בשיתוף היחידה הארצית לשומה ברשות המסים, אודות תושבי ישראל המחזיקים בארץ במטבעות וירטואליים וסוחרים בהם, עלה שמו של ברוק כמי שביצע פעולות רבות מאוד של קניות ומכירות של נכסים וירטואליים שונים החל משנת 2017, וזאת ללא דיווח על רווחים אלה. במהלך החקירה הסמויה נמצאו עסקאות רבות של המרת מטבעות וירטואליים כדוגמת ביטקוין, אית'ריום, לייטקוין ועוד, בהיקף של מיליוני שקלים. כמו כן אותרו כתובות של ארנקים דיגיטליים אשר משויכים לברוק, והשימוש בהן נועד על פי החשד, לטשטש את זהותו כבעלים של הכספים. אתמול הפכה החקירה לגלויה, בוצע חיפוש בביתו, נתפסו חומרי חקירה רבים, והחשוד עוכב לחקירה.
ממצאי החקירה מעלים חשד כי החשוד לא הגיש את הדוח השנתי עבור שנת 2017, למרות שהיו לו הכנסות מהמרת מטבעות וירטואליים בסכום של כ- 5 מיליון שקלים לפחות. כמו כן עולה כי בדוח שהגיש ברוק עבור שנת 2018, הצהיר רק על הכנסות בסך כ- 43,000 ₪ מהכנסתו כשכיר ועל הכנסות שקיבל מהמוסד לביטוח לאומי בסכום של כ- 33,000 ₪. החשוד לא כלל בדו"ח זה הכנסות שהיו לו מעיסוקו במטבעות קריפטו בסכום של לפחות כ- 6.3 מיליון שקלים, ולא סימן כי היו לו הכנסות ממימוש מטבע וירטואלי, זאת למרות שנדרש בכך ואף קיים שדה ייעודי לדיווח מסוג זה בדו"ח. בכך מסר דיווח כוזב לרשות המסים.
עוד עולה מבקשת המעצר כי בתחילת חקירתו טען החשוד שלא ביצע שום מכירה, ולאחר שהוצגו לו מסמכים שינה גרסתו וטען כי ביצע מכירות בודדות, לדבריו, אף שהכספים הועברו מחשבונו, ואף כי הצהיר כלפי הבנק כי מדובר בחשבון שהוא הנהנה הסופי היחיד, מדובר בפעולות שביצע אחיו שהוא תושב חוץ, ומדובר בכספים ורווחים של אחיו. בנוסף לעבירות המיוחסות לחשוד, עלה במהלך החקירה כי הוא גם הפעיל חנות מקוונת למכירת ספרים, מבלי לפתוח עסק כחוק, ומבלי לנהל פנקסי חשבוניות וקבלות, או לדווח על הכנסותיו כנדרש.
עוד מאמרים בנושא...

העיריה השתהתה בתביעת חוב ארנונה – ותפסיד 143 אלף שקל
ב-9 השנים שחלפו מאז היווצרות החוב הספיקה החברה להתפרק ובעליה פתח חברה חדשה. טענת העירייה שמרוץ ההתיישנות עצר משום שרק בשלב מאוחר נודע לה שהבעלים הבריח נכסים לחברה החדשה – נדחתה. מאמרים קשורים לנושא. הפסידה בתביעת חוב מול לקוחות בגלל הנהלת חשבונות לקויה חברה שמוכרת

חברת החזרי מס גבתה מלקוח עמלה של 95 אלף ש': מה ביהמ"ש חשב על כך?
את העמלה גבתה "חברת השקעות" באמצעות העברת רבע מחסכונותיו הפנסיוניים של הלקוח לחשבון נאמנות, כשבפועל לא עשתה עבורו דבר. מאמרים קשורים לנושא. חברת ליסינג הסתירה מלקוח שהמנוע הוחלף – ההסכם בוטל בפסק דין שמטיל צל כבד על התנהלות חברות הליסינג מתח בית המשפט ביקורת חריפה

בימ"ש ביטל עיצום כספי שהטילה הממונה על שוק ההון: טעתה בפירוש החוק
מתי מותר לממונה על שוק ההון לקנוס עסק בשל הצבת תנאים להעברת כספים לקופת גמל? מאמרים קשורים לנושא. בימ"ש ביטל שומות של מיליוני שקלים: מע"מ טעה בפרשנות החוק בית המשפט המחוזי בחיפה ביטל שומות מס וקנסות שהוציא מע"מ עכו לשתי חברות להסרת שיער בגין דיווח

מפעל ישלם כ-120,000 שקל לשני פועלים ותיקים שפוטרו שנתיים לפני פרישה
המעסיקה, טענה כי השניים פוטרו בשל בעיות משמעת, אולם גרסתה נדחתה וזכתה לביקורת. מאמרים קשורים לנושא. לא חוקי: ההחלטה על הפיטורים נלקחה עוד לפני השימוע מנכ"לית, שפוטרה לאחר שהחברה נרכשה על ידי קבוצה גדולה, זכתה בפיצויים של כ-180 אלף שקל בין היתר עקב פגמים בהליך…

אפליה בבנק: כ-190 אלף ש' לגמלאי שקופח
כבר ב-2012 קבע בית הדין הארצי לעבודה כי "הסכם הקשישים" שעליו הוחתמו עובדים מבוגרים נגוע באפליה מחמת גיל. למרות זאת, הבנק המשיך לנהוג על-פיו כשהיה לו נוח. מאמרים קשורים לנושא. אפליה על רקע לאום בפסק דין חשוב של בית הדין האזורי לעבודה נקבעה אפליה על

כ-200 אלף ש' פיצויים לנהג משאית ששכרו לא תאם את ההסכם הקיבוצי
הנהג טען כי החברה לא שילמה לו על שעות נוספות וחישבה את פיצויי הפיטורים שלו על בסיס שגוי. מאמרים קשורים לנושא. כ-206,000 שקל פיצויים לעובד שלא קיבל שעות נוספות החברה טענה כי מדובר במשרת אמון המחריגה את העובד מחוק שעות עבודה ומנוחה, אך עמדתה נדחתה….
מאמרים קשורים לנושא.