איש עסקים ערער על שומות פקיד השומה חיפה שהוצאו לו לאחר שהורשע בהוצאת חשבוניות פיקטיביות. בית המשפט דחה את הערעור וקבע כי המע״מ שקוזז שלא כדין הוא רווח שיש לשלם עליו מס.
הבעלים והמנהל של שתי חברות שעסקו במסחר בזהב הורשע בעבירות לפי חוק מס ערך מוסף לאחר שהודה בניכוי הוצאות פיקטיבי. לאחר מכן הוא חויב במס הכנסה על הסכומים שניכה שלא כדין בשנים 2010-2013 ולמעשה נכנסו לכיסו כדיבידנד. לאחרונה דחה בית המשפט את ערעורו על שומות המס.
האיש הורשע ב-69 עבירות לפי חוק מע״מ לאחר שנקבע כי הוא והחברות שעמד בראשן השתמשו ב-887 חשבוניות פיקטיביות כדי לצמצם את הוצאות המע״מ. בסך הכל עמד סכום המע״מ שנוכה שלא כדין על כ-47 מיליון שקל.
על המנהל הושת עונש מאסר בפועל של 54 חודשים וקנס בסך 700,000 שקל.
לאחר ההרשעה פקיד שומה חיפה הוציא למערער שומות על הכנסה בגובה המע״מ שקוזז שלא כדין. הוא טען כי יש לייחס את ההכנסה למערער כמשיכת דיבידנד.
בערעור על שומות המס טען המערער כי אין מקום לחייב אותו במס מאחר שהוא הורשע בקיזוז חשבוניות ״זרות״ (שהוצאו לא בין הצדדים האמיתיים לעסקה) ולא בקיזוז חשבוניות ״פיקטיביות״. הוא הוסיף כי במסגרת ההליך הפלילי לא הוכח שהכספים שקוזזו נשארו בידי החברות או הועברו אליו. הוא הבהיר כי הכספים שולמו לשותף עסקי שלו שהוציא את אותן חשבוניות בעייתיות. לטענתו, החברות שהיו בבעלותו מעולם לא חילקו דיבידנד ומדובר בפיקציה מוחלטת.
פקיד השומה השיב כי המערער, באמצעות החברות, קיבל לידיו מס תשומות שאותו לא שילמו החברות מעולם, תוך שימוש בתחבולות שונות ובמערך שלם של חברות שלכאורה קונות ומוכרות זהב. לשיטתו, מס תשומות זה הגיע לידי החברות בהן שלט המערער ומהן למערער עצמו.
״הלבין זהב שחור״
השופטת אורית וינשטיין מבית המשפט המחוזי בחיפה הבהירה כי כתב האישום ייחס למערער ולחברות שבבעלותו הונאת מס מסועפת, מתוחכמת ורבת משתתפים שכתוצאה ממנה נגרע מקופת המדינה מס בסך כולל של למעלה מ-90 מיליון שקל.
על פי כתב האישום, בו הודה המערער, הוא והחברות פעלו יחד עם אדם נוסף לקבלת חשבוניות פיקטיביות ויצרו מצג שווא של רכישת ומכירת זהב לגיטימית. בפועל, לא התקיימו עסקאות אמת וכל הפעילות נועדה ״להכשיר״ את הזהב השחור שקנו והכנסתו לשוק המקומי.
השופטת דחתה את טענת המערער בעניין החשבוניות הזרות וקבעה כי מכתב האישום וגזר הדין עולה שמדובר בחשבוניות פיקטיביות באופן מובהק. ״כל הוצאות החשבוניות, העברות הכספים והדיווחים נועדו, כפי שהודה המערער, ליצור ״כסות חשבונאית״ להחדרת הזהב השחור לשוק המקומי הישראלי״, כתבה.
היא הוסיפה כי כל מערך החברות והחשבוניות שהמערער הוביל נועד ליצור מסך עשן במטרה ״להלבין״ את הזהב ״השחור״. ״המערער היה מ״אדריכלי״ התוכנית הפלילית להונאת אוצר המדינה״.
זאת ועוד, המערער לא הוכיח שהסכום שנכנס לכיסו היה נמוך יותר מסך ההכנסות שנוצרו לחברות שבשליטתו בגין ניכוי התשומות בחשבוניות הפיקטיביות.
לפיכך דחתה השופטת את הערעור וקבעה כי את 47 מיליון השקלים שהגיעו לידי המערער יש למסות כדיבידנד.
המערער חויב בהוצאות בסך 45,000 שקל.
לפסק הדין המלא בתיק 1409-06-18
- ב״כ המערער: עו״ד יואב ציוני
- ב״כ המשיב: עו״ד רונית ליפשיץ, פרקליטות מחוז חיפה (אזרחי)
עו״ד אורן סבן עוסק/ת ב- מיסים
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
עוד מאמרים בנושא...
ערב שנתבע על ידי בנק הפועלים יוכל להתגונן רק אם יפקיד 80,000 שקל
האיש חתם על ערבות של 350,000 שקל להלוואה שנטלה חברה. הבנק תבע בסדר דין מקוצר את הלווה ואת הערב, אשר טוען כי הבנק התנהל בחוסר תום לב והפר את חובותיו כלפיו. מאמרים קשורים לנושא. בנק החתים על מסמכים לא מתאימים – ביהמ״ש פטר ערב מתשלום
בנק ניכה שיקים לפני מועד הפירעון בחוסר תום לב
השיקים בוטלו על ידי החברה שמסרה אותם כיוון שלא קיבלה את הסחורה שהזמינה. בית המשפט קבע כי הבנק לא זכאי לגבות ממנה את התשלום כיוון שאסור היה לו מלכתחילה לבצע את הניכיון מאמרים קשורים לנושא. בנק לאומי ניכה שיקים לפני מועד הפירעון בחוסר תום לב
ביהמ"ש אישר תביעה ייצוגית נגד שלושה בנקים, בסך כולל של כ-191 מיליון ש'
הבקשה הוגשה נגד "הפועלים", "לאומי" ו"הבינלאומי הראשון", בטענה שבמקרים רבים הם אפשרו להפקיד שיקים דחויים, בניגוד לפקודת השטרות, שלפיה ניתן לקבל שיק רק מהתאריך הנקוב בו. מאמרים קשורים לנושא. הבנק ישלם 2 מיליון ש' על חיוב יתר של ריבית פיגורים יזמית בנייה גילתה שבנק דיסקונט
חוסר תום לב: מנהלי חברה שפורקה ישלמו את חובה באופן אישי
האם דירקטורים של חברה בפירוק מרצון ומפרק החברה חייבים לשאת באופן אישי בפסק דין כספי שניתן נגד החברה במהלך הפירוק, ולא נפרע על ידה? בית המשפט: בנסיבות מסוימות, בהחלט כן. בית משפט השלום בחיפה קיבל את תביעתה של סוכנת נסיעות נגד מנהלי חברת "מונה טורס
בנק החתים על מסמכים לא מתאימים – ביהמ״ש פטר ערב מתשלום 182,000 שקל
הבנק הבינלאומי הראשון החתים אדם על ערבות להלוואה שנטלה חברה אך לא ציין בפניו שהוא ״ערב יחיד״. בית המשפט קבע שבשל המחדל הבנק לא יוכל לממש את הערבות. מאמרים קשורים לנושא. ערב שנתבע על ידי בנק הפועלים יוכל להתגונן רק אם יפקיד 80,000 שקל האיש
הורשע בקיזוז פיקטיבי של מע״מ בסך 47 מיליון שקל – וישלם על זה מס
איש עסקים ערער על שומות פקיד השומה חיפה שהוצאו לו לאחר שהורשע בהוצאת חשבוניות פיקטיביות. בית המשפט דחה את הערעור וקבע כי המע״מ שקוזז שלא כדין הוא רווח שיש לשלם עליו מס. הבעלים והמנהל של שתי חברות שעסקו במסחר בזהב הורשע בעבירות לפי חוק מס
מאמרים קשורים לנושא.