ב-9 השנים שחלפו מאז היווצרות החוב הספיקה החברה להתפרק ובעליה פתח חברה חדשה. טענת העירייה שמרוץ ההתיישנות עצר משום שרק בשלב מאוחר נודע לה שהבעלים הבריח נכסים לחברה החדשה – נדחתה.
בית משפט השלום בתל-אביב דחה לאחרונה תביעה לגביית חוב ארנונה של כ-144 אלף שקל מבעלי חברה שהתפרקה כבר ב-2006. השופטת כוכבה לוי קבעה כי העיריה התנהלה בעצלתיים ולא פעלה כמצופה ממנה. כעת, כבר מאוחר מדי והתביעה התיישנה.
החברה החזיקה במשרדים ברחוב יגאל אלון בתל אביב במשך שנה וחודשיים במהלך השנים 2005-2006, וצברה חובות ארנונה ומים בסך 143,198 שקל.
רק 9 שנים לאחר מכן נזכרה העירייה להגיש תביעה לגביית החוב. אלא שבינתיים החברה התפרקה ובעליה פתח חברה חדשה. לפיכך, התביעה הוגשה נגדו באופן אישי ונגד החברה החדשה שהקים.
העירייה טענה כי החוב צריך לעבור לחברה החדשה כיוון שהתגלה לה כי פעילות החברה החייבת וכספיה הועברו לידי החברה החדשה כדי להבריח נכסים ולחמוק מחובותיה.
אם טענה זו לא תתקבל, הרי שחוק ההסדרים שמאפשר להטיל חבות בארנונה על בעל שליטה בחברה פרטית שהתפרקה או הפסיקה את פעילותה, כך שיש להטיל את חובת התשלום על בעל החברה.
מנגד, הנתבעים טענו כי מאחר שמדובר בחוב ארנונה מהשנים 2005-2006, עילת התביעה התיישנה כבר ביוני 2013, בחלוף 7 שנים מהיווצרותו, ולכן יש לסלק את התביעה על הסף.
אך העירייה הסבירה שהתעכבה עם הגשת התביעה משום שרק באוגוסט 2009 נודע לה לראשונה על מעשיו של הבעלים. לכן, התביעה לא התיישנה למרות חלוף הזמן.
בתוך כך הפנתה העירייה להליכי הגבייה המנהליים שניהלה לאורך השנים נגד החברה הקודמת ונגד הנתבע – שממילא עיכבו לטענתה את "מרוץ ההתיישנות".
היה לה מספיק זמן
אולם השופטת כוכבה לוי דחתה את תביעת העירייה וקבעה ש"לנוכח תקופת היווצרות חוב הארנונה אין מנוס מלקבוע שבמועד הגשת התביעה נגד הנתבעים התיישנה התביעה".
ראשית, השופטת ציינה כי הנתבעים העלו את טענת ההתיישנות כטענה מקדמית בכתב ההגנה שלכם, כך שהם ענו על הדרישה החוקית המחייבת לטעון אותה בהזדמנות הראשונה.
לאחר מכן, השופטת הודיעה כי אינה מקבלת את טענת העירייה כי לא יכולה הייתה לפעול עד 2009 לגביית החוב.
השופטת קבעה כי העירייה יכולה והייתה צריכה להגיש את התביעה כבר במועד שבו נודע לה על פירוק החברה הקודמת (החייבת המקורית).
בתוך כך השופטת הבהירה שהעירייה המשיכה להתנהל בעצלתיים גם אחרי 2009, ולו הייתה פועלת אז לא הייתה מפספסת את חלון ההזדמנויות להגשת התביעה.
לצד זאת, השופטת הדגישה כי בהתאם להלכת בית המשפט העליון, הליכי גבייה מנהליים אינם עוצרים את מרוץ ההתיישנות.
כמו כן, טענת העירייה לגבי הברחת הכספים נדחתה שכן "לא נמצא אישור לכך שפעילות או רכוש הועברו מהחברה החייבת לחברה החדשה".
לפיכך, השופטת קבעה כי החוב התיישן ומשכך דחתה את התביעה נגד הנתבעים.
לא נפסקו הוצאות.
- ב"כ התובעת: עו"ד דוד ששון
- ב"כ הנתבעים: עו"ד יהושע בר-טל
עו"ד נחום שר עוסק/ת ב- חוקתי ומנהלי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

כיצד להפחית עלויות ותפעול בעסק שלך
מבוא הפחתת עלויות תפעול היא נושא מהותי לכל ארגון המעוניין לשמור על רווחיות גבוהה, לייעל תהליכים ולהקצות יותר משאבים לצמיחה ולחדשנות. במציאות התחרותית של ימינו, עסקים נדרשים להיות קשובים תמיד למציאת דרכים לחסוך בהוצאות, מבלי לפגוע באיכות השירות או המוצר שהם מציעים ללקוחותיהם. בשנים האחרונות

מצב שוק ההון והבורסה בעקבות מלחמת חרבות ברזל
רקע כללי והשפעת המלחמה על הכלכלה הישראלית מלחמת חרבות ברזל, שפרצה ב-7 באוקטובר 2023, גרמה לזעזוע עמוק בכלכלה הישראלית והשפיעה באופן משמעותי על שוק ההון, הבורסה לניירות ערך בתל אביב ושוק המט"ח. עם תחילת המלחמה, נרשמה ירידה חדה במדדי המניות, עלייה בתשואות אגרות החוב, פיחות

מחקר שוק ההון בישראל: בורסה, השקעות ומניות – מדריך מקיף
שוק ההון הישראלי הוא מנוע צמיחה מרכזי לכלכלה המקומית, המספק פלטפורמה לגיוס הון, מסחר בניירות ערך והשקעות לטווח קצר וארוך. הבורסה לניירות ערך בתל אביב (TASE) מהווה את הליבה של השוק ומרכזת את המסחר במניות, אג"ח, קרנות סל ונגזרים פיננסיים. המידע במאמר זה נועד לצרכים

ניהול תזרים מזומנים לבכירים – איך לשמור על איזון פיננסי אישי
מבוא בכירים ומנהלים מתמודדים עם אתגרים ייחודיים בניהול תזרים המזומנים: הכנסות מורכבות (בונוסים, אופציות, דיבידנדים), הוצאות גבוהות (כולל מימון אורח חיים יוקרתי וחובות משמעותיים), וצורך בגמישות פיננסית כדי לנצל הזדמנויות השקעה. ניהול תזרים מזומנים אסטרטגי הוא המפתח לשמירה על יציבות ולמניעת מכשולים בלתי צפויים. במאמר

פתרונות פיננסיים לבכירים – ניהול הון חכם בעולם משתנה
מבוא בכירים ומנהלים מובילים מתמודדים עם אתגרים פיננסיים ייחודיים: הכנסות גבוהות, מבנה שכר מורכב (כולל בונוסים, אופציות ומענקים), וחשיפה לסיכונים משפטיים או תנודתיות בשוק. ללא תכנון אסטרטגי, עלולים להיווצר פערים בביטחון הפיננסי או איבוד הזדמנויות לצמיחה. במאמר זה נפרט כיצד לבנות תוכנית פיננסית מותאמת אישית,

ניהול והובלה אסטרטגית: שיטות מתקדמות לפיתוח וקבלת החלטות
השפעת ליווי מקצועי על קבלת החלטות של מנכ"לים בתקופה של חוסר ודאות כלכלית, מנכ"לים עומדים בפני אתגרים משמעותיים בקבלת החלטות אסטרטגיות. ליווי מקצועי של מומחים חיצוניים מספק נקודת מבט חדשה ונתונים עדכניים המסייעים בקבלת החלטות מושכלות. חברות מובילות בישראל שזכו לייעוץ אסטרטגי דיווחו על שיפור
מאמרים קשורים לנושא.