חופשת פורים
חג הפורים הוא ייחודי מבחינת ההתייחסות אליו בדיני העבודה: אומנם זהו חג בלוח השנה היהודי, אך מדובר ביום עבודה "רגיל" שלא מקנה יום חופש. מה עושים אם לא רוצים ללכת לאירוע של העבודה, האם ניתן לחייב אותי להשתתף בחגיגות – והאם גובה השכר ביום הזה הוא 150%?
חג הפורים הוא חג מיוחד לכל הדעות, גם מבחינת דיני עבודה. בשל אופיו הייחודי של החג (באווירת ה"ונהפוך הוא" המפורסמת), עורכי דין נתקלים בלא מעט שאלות מיוחדות שאין בשום חג אחר. אלה הסוגיות העיקריות שעולות בקרב עובדים בנוגע לזכויותיהם בחג – והתשובות להן:
האם העובדים רשאים להיעדר מהעבודה בחג הפורים?
אומנם פורים הוא אכן חג בלוח השנה היהודי, אך מדובר ביום עבודה "רגיל". לכן, אם בהסכם העבודה (האישי או הקיבוצי או בצו ההרחבה) לא נקבע שמדובר ביום חופש, ומקום העבודה שלכם עובד כרגיל בפורים – עליכם להתייצב לעבודה. למרות זאת, בפורים כמו בפורים, אפשר להפוך את המצב. בדיוק בשביל ימים כאלה נקבעה בחוק חופשה שנתית הזכות של "ימי בחירה". ימי בחירה הם בדרך כלל שני ימים שהעובד רשאי לנצל כימי חופשה (האחד לבחירה חופשית, והשני לבחירה ממספר מועדים ספציפיים הקבועים בחוק, כמו פורים, תשעה באב, חג הסיגד ועוד), ולמעסיק אסור לסרב לחופשה.
פורסם ב mako
לכתבה המלאה לחצו כאן
אולי יעניין אותך גם...
מאמרים קשורים לנושא.