רח' אלטלף 4, יהוד

מיקוד 5621604

פקס

03-539-5901

דף הבית » דיני חברות » טיוטה לא חתומה של הסכם מייסדים היא לא הסכם מחייב

קטגוריות
ארכיונים
נובמבר 2024
אבגדהוש
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
פתרונות אפקטיביים

טיוטה לא חתומה של הסכם מייסדים היא לא הסכם מחייב

בעלי מניות מיעוט בחברת הדפסות טענו כי בעלי מניות הרוב ביצעו מהלכים שמנוגדים לתנאים שנקבעו בטיוטה וביקשו להכיר בתוקף שלה.

בית המשפט דחה את התביעה לאחר שקבע כי לאורך שנים אף אחד לא התנהל לפי הוראותיה.

שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב מגן אלטוביה דחה לאחרונה תביעה של בעלי מניות בחברת הדפסות בשם "פלטפורמה תקשורת שיווקית" להצהיר על טיוטת הסכם מייסדים כחוזה מחייב. בפסק הדין נקבע כי הטיוטה – שלא נחתמה ואפילו לא נושאת תאריך – לא משקפת הסכמות סופיות בין בעלי המניות השונים, מה גם שלאורך שנים אף אחד לא התנהל לפי הוראותיה.

פתרונות אפקטיביים
הסכם / חוזה

בעלי מניות המיעוט ניהלו בעבר תביעה להסרת קיפוח נגד בעלי מניות הרוב, ובסופו של דבר הפסידו בה. אלא שבמסגרתה הציגו בעלי מניות הרוב טיוטת הסכם מייסדים שנערכה בקשר לחברה שהוקמה ב-2005. בעקבות זאת הגישו בעלי מניות המיעוט תביעה נוספת ב-2017, במסגרתה ביקשו להצהיר על הטיוטה כחוזה מחייב תוך שטענו כי גובשו בה הסכמות סופיות והיא לא נחתמה מסיבות טכניות בלבד.

בתביעה ציינו התובעים כי בעלי מניות הרוב – הנתבעים – ביצעו פעולות שונות שמנוגדות לתנאי ההסכם, כמו העברת מניות לחברה אחרת מבלי שהוצעו קודם לבעלי המניות בחברה, החלטה על מינוי אחד מהנתבעים כמנהל יחיד אף שבהסכם המייסדים נקבע כי לחברה יהיו שני מנהלים שאחד מהם יהיה מבין התובעים ועריכת שינויים בדירקטוריון.

הנתבעים טענו מנגד כי בסך הכל מדובר בטיוטה אחת מבין שלוש טיוטות שלא נחתמו, והיא לא נתפסה בשום שלב כהסכם מחייב מה גם שאף אחד לא פעל לפי הוראותיה. נטען כי דרכי ההתנהלות בחברה נקבעו בסופו של דבר בתקנון שהתובעים מעולם לא התלוננו עליו אף שהוראותיו סותרות את הוראות הטיוטה, והנתבעים פעלו על-פיו.

לא ביקשו סעד מעשי

השופט מגן אלטוביה ציין בתחילת ההכרעה כי התביעה עצמה בעייתית משום שהתובעים לא ביקשו סעד מעשי למעט הצהרה על הטיוטה כהסכם תקף. מכל מקום, הוא לא סבור שהיא נחשבת לחוזה מחייב. השופט קבע כי מדובר במסמך שלא נושא תאריך או חתימות של מי מהצדדים. הטענה של התובעים כי הוא לא נחתם מסיבות טכניות לא הוכחה והתובעים אף לא פירטו מהן אותן סיבות.

השופט הוסיף עוד כי גם לאחר שגובש התקנון התובעים לא ביקשו להחליפו ולהתאים את הוראותיו לטיוטת ההסכם ובמשך שנים לא פעלו בהתאם להוראותיה. יותר מזה, ב-2012, שנים אחרי שהטיוטה נערכה, הם ביקשו לקיים דיון באסיפה הכללית לגבי עריכת הסכם מייסדים. התנהלות זו מעידה כי לא ראו בה כהסכם כזה.

השופט הוסיף כי בין הצדדים התנהל משא ומתן ארוך באמצעות עורכי דין לגבי הסכם המייסדים, שבמהלכו הוחלפו שלוש טיוטות שנוסחו באופן משפטי. "במצב דברים כזה", כתב, "קשה להאמין שהתובעים התקשרו בעסקה משמעותית ביותר להקמת חברה בתחום פעילותם בהתאם לתנאים שלכאורה נקבעו בטיוטת הסכם המייסדים ולא דאגו לחתימת הצדדים על המסמך ואף לא דאגו להחזיק העתק מהמסמך למקרה שבעתיד יצטרכו לעמוד על זכויותיהם". בהקשר הזה הדגיש השופט כי התביעה הוגשה רק אחרי שטיוטת ההסכם הוצגה על ידי הנתבעים בהליך הקודם שהתנהל בין הצדדים.

לאור דברים אלה השופט דחה את התביעה תוך חיוב התובעים בהוצאות ושכר טרחת עורך דין של 81,000 שקלים.

  • ב"כ התובעים: עורכי דין ד"ר יוסי כהן ואוהד מחרז
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד נדב לב ועורכי דין אופיר וייסבן ודניאל מנור

עו"ד דודי רד עוסק/ת ב- דיני חברות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

פורסם באתר פסק דין

עוד מאמרים בנושא...

פתרונות אפקטיביים
אכיפה והרתעה

נקלעתם לסכסוך כספי מול חברה? אולי אפשר לתבוע אישית את בעליה

חברה בע״מ היא אישיות משפטית נפרדת מנושאי המשרה בה ומבעלי מניותיה. למרות זאת, יש נסיבות חריגות שבהן בית המשפט יחייב אישית את בעלי המניות בחובות החברה. מתי זה קורה? מאמרים קשורים לנושא. חוסר תום לב: מנהלי חברה שפורקה ישלמו את חובה באופן אישי האם דירקטורים

קרא עוד »
פתרונות אפקטיביים
דיני חברות

עירייה ניסתה לגבות 8 מיליון שקל מבעל חברה – ביהמ״ש עצר אותה

עירייה פתחה בהליכי גבייה נגד בעל שליטה בחברה שלא שילמה ארנונה על נכס. עתירה שהגיש התקבלה ונקבע כי פעולות העירייה נעשו בסטייה מהכללים הקבועים בחוק. השופט שמואל בורנשטין קיבל לאחרונה עתירה מנהלית שהגיש בעל שליטה בחברה נגד עיריית רחובות. העירייה פתחה נגד העותר בהליכי גבייה עקב חוב

קרא עוד »
פתרונות אפקטיביים
דיני חברות

טיוטה לא חתומה של הסכם מייסדים היא לא הסכם מחייב

בעלי מניות מיעוט בחברת הדפסות טענו כי בעלי מניות הרוב ביצעו מהלכים שמנוגדים לתנאים שנקבעו בטיוטה וביקשו להכיר בתוקף שלה. בית המשפט דחה את התביעה לאחר שקבע כי לאורך שנים אף אחד לא התנהל לפי הוראותיה. שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב מגן אלטוביה

קרא עוד »
פתרונות אפקטיביים
דיני חברות

מה היקף האחריות האישית של נושאי משרה בחברה?

לאחרונה פורסם שנאמן חברת אי.די.בי פיתוח (בפירוק) ביקש לזמן לחקירה בכירים בחברה. מהן העילות שבגינן ניתן לתבוע נושאי משרה ומתי תוטל עליהם אחריות? מאמרים קשורים לנושא. קריסת חברות בקורונה: תביעות נגד נושאי משרה הן לא הפתרון המשבר הוביל חברות רבות לפירוק. נושים שמעוניינים לקבל את

קרא עוד »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Print
Email

תוכן עניינים

פתרונות אפקטיביים
חותם האמינות של דן אנד ברדסטריט
פתרונות אפקטיביים

חותם האמינות של דן אנד ברדסטריט (להלן:"די.בי") הינו "תו איכות" אשר מטרתו להקל על תהליך קבלת ההחלטות של הצרכן לקראת ביצוע התקשרות עסקית עם בית העסק. הענקת החותם מתבססת על הערכתנו המקצועית, על סמך המידע הקיים בידי די.בי, באשר לרמת הסיכון הפיננסי שבהתקשרות עסקית עם בית עסק.

השאירו פרטים עכשיו וקבלו פגישת ייעוץ מקצועית בנושא שכר והגדלת הנטו לבעל העסק