תקנות מס הכנסה (שווי השימוש ברכב), התשמ"ז-1987
שווי רכב נזקף לעובד כאשר הרכב שייך למעסיק שמעמיד את הרכב לרשות העובד ולשימושו. תקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות רכב), התשנ"ה-1995 מסדירות את זקיפת שווי השימוש ברכב.
אחזקת רכב משולמת כאשר הרכב שייך לעובד, והמעסיק משתתף באחזקתו.
אחזקת רכב ושווי רכב הם שני רכיבים נפרדים. בפרק זה נתמקד בשווי רכב המצוי בבעלותו של המעסיק ומוצמד לשימושו של העובד.
סכום שווי רכב הינו סכום קבוע ואין זה משנה אם השימוש ברכב מוגבל למספר קילומטרים, אם הוא מוגבל לימי שישי ושבת, אם הוא כולל דלק וכיוצא בזה.
רכב שמשמש רק לצורכי העבודה – אין לחייב את העובד בשווי רכב. למשל, כאשר העובד נוסע עם הרכב לצורכי עבודה כל היום, ובסוף היום משאיר את הרכב בעבודה. במקרה כזה הרכב משמש לצורכי עבודה בלבד ואין לחייב את העובד בשווי שימוש ברכב.
התקנות חלות ומחייבות בשווי כאשר מדובר ברכב מתחת ל-3.5 טון שאינו רכב תפעולי ומוצמד לשימושו האישי של העובד (רכב תפעולי – אמבולנס, משטרה ועוד, כמפורט בתקנות).
קביעת שווי טובת ההנאה של הרכב
תקנות שווי השימוש ברכב קובעות שתי שיטות חישוב, בהתאם לשנת הרישום של הרכב.
- שיטת הקבוצות – תחולה בגין רכב ששנת רישומו עד 31/12/2009 – כלי הרכב חולקו לקבוצות, לפי נפח מנוע ומחיר הרכב. העובד יחויב במס בגין השווי לפי הקבוצה אליה הרכב משתייך.
דוגמה: עובד משתכר 9,000 ₪ בחודש, יש לו רכב צמוד משנת רישום 2008, קבוצה 4 שהשווי בגינה הוא 4,590 ₪ בחודש. ההכנסה החייבת במס תהיה 9,000 ₪ משכורת + 4,590 ₪ שווי שימוש, כך שההכנסה החייבת במס הינה 13,590 ש"ח.
רכבים היברידיים בשיטת הקבוצות
המדינה ביקשה לעודד את הסביבה הירוקה, ולכן נקבעה הפחתה לרכבים היברידים. סכום ההפחתה רשום בחוברת הפרמטרים. לדוגמה, עובד משתכר 11,000 ₪ בחודש, יש לו רכב צמוד משנת רישום 2009 מקבוצה 3, הרכב הוא היברידי משולב מנוע (לא נטען). כמו כן, העובד מקבל דמי הבראה מדי חודש בסך 250 ₪ ותוספת ביגוד בסך 200 ש"ח. ההכנסה החייבת במס היא: 11,000 – חייב במס; רכב צמוד חייב במס – קבוצה 3 – 3,830 ש"ח, מהם נפחית 500 ש"ח מכיוון שהרכב הוא היברידי לא נטען = 3,330; דמי הבראה חייבים במס; תוספת ביגוד חייבת במס:
11,000 + 3,330 + 250 + 200 = 14,780 ההכנסה החייבת. - שיטה ליניארית – תחול בגין רכב ששנת רישומו החל מה-1/1/2010 – שווי הרכב לצורך מס יהיה 2.48% ממחיר הרכב. זוהי שיטה מדויקת בה לכל רכב יש קוד תוצר וקוד דגם שייחודי לו. בחוברת הפרמטרים מפורטים כל סוגי הרכבים והשווי שלהם. לכן, יש לבחון את קוד התוצר והדגם הרשומים ברישיון רכב ולפי מחירם לחייב בשווי.
רכבים היברידיים בשיטה הליניארית – לגבי רכבים היברידים, בשונה משיטת הקבוצות, בשיטה הליניארית יש קוד תוצר ודגם לרכב ההיברידי, כך שאין צורך לבצע הפחתה נוספת.
ככלל – חיוב העובד בשווי רכב ייעשה באופן מלא. חריגים:
- חיוב יחסי בין מספר עובדים – כאשר נעשה שימוש ברכב אחד על ידי מספר עובדים, העובדים יחויבו בשווי יחסי לזמן השימוש. למשל, שני עובדים שמשתמשים ברכב אחד בחלוקה שווה, כל אחד מהם יחויב במחצית שווי השימוש. בסה"כ הרכב יחויב בשווי שימוש מלא , כאשר החלוקה תהיה בין שני העובדים.
- כאשר העובד לא נסע ברכב במשך חודש קלנדרי מלא והרכב נשאר במקום העבודה. חודש מלא הינו מה-1 לחודש ועד סופו. למשל, 1/6/2020 – 30/6/2020. דוגמה נוספת – כאשר העובד השאיר את הרכב במקום העבודה ב-29.11 וחזר אליו ב-1.1, אז בכל חודש דצמבר הוא לא השתמש ברכב ולא יחויב במס בגין השווי בחודש זה; לגבי החודשים נובמבר וינואר – אם הוא השתמש ברכב אפילו יום אחד במהלך החודש, הוא יחויב בשווי באופן מלא.
אם הרכב של העובד היה בביתו במשך כל החודש, זה עדיין ייחשב שהיה בשימושו של העובד והוא יחויב עבור חודש מלא, אפילו אם לא נסע בו כלל במהלך החודש. כלומר, כדי לחרוג משווי שימוש, נדרש שהרכב יישאר פיזית במקום העבודה ולא בידי העובד.
עוד מאמרים מהמומחים של פתרונות אפקטיביים


איך ניתן להשיג משקיע בעסק? למה צריך משקיע לעסק?
בעולם העסקים, הרעיון של אבטחת משקיע נתפס לעתים קרובות כמחליף משחק. זה כמו שיש לך נשק סודי בשרוול, מוכן להניע את העסק שלך לגבהים חדשים. אבל מה בעצם כוחם של משקיעים, ולמה העסק שלך צריך אחד כזה? דמיינו את זה: יש לכם רעיון עסקי מבריק


השיטה לחסכון Cost Effective
האם אתה מחפש שיטה מוכחת לחסוך בהוצאות התפעול של הארגון שלך? אל תחפש עוד! שיטה פורצת הדרך להצלחה – Cost Effective זה לא סוד שארגונים שואפים להשיג חיסכון בעלויות בתחומי תפעול ואדמיניסטרציה שאינם חלק מתחומי הליבה העסקיים המרכזיים שלהם. אחרי הכל, כל שקל שנחסך יכול להיות


הגדלת הכנסות ושיפור הרווחיות – שיווק ומכירות בהובלת המנכ"ל
תמונת המצב צינור החמצן המרכזי של כל ארגון הוא היכולת שלו למכור את השירות שהוא מציע ואת מוצריו.תרבות הצריכה והקנייה מושפעת באופן דרמטי ממרכיבים שונים, כגון מצב המשק, מגיפה (קורונה), החלטות ממשלה, התנהלות הצרכן, שינויים בהרגלי הצריכה, מגמות וטרנדים ומתחרים בשוק. שווקים שבעבר היו שמרניים


המדריך להתמודדות עם בדידות המנכ"ל
כאשר אנו חושבים על תפקיד המנכ"ל אנחנו רואים לנגד עינינו את היוקרה של התפקיד: תנאים מפליגים, שכר גבוה, רכב יוקרתי, יכולת השפעה והחלטה – מנגד, אנו מקבלים לחצים מוגברים, חוסר שינה, תחושת שחיקה ובדידות. תפקיד המנכ"ל נחשב לתפקיד הבכיר ביותר בארגון, ופסגה להתקדמות אישית ומקצועית אבל…


אקטואליה – ניהול בזמן משבר
תוכן עניינים אילו אתגרים ואילו הזדמנויות מציב לנו המשבר כמנהלים? אתגר הגמישות הארגונית במהלך השינויים התכופים למדנו את חשיבות הגמישות הארגונית: גמישות בניהול המשאב האנושי בהתאמה לצרכים – הגדרת שעות העבודה ותפקידי העובד מבלי להתקבע בהגדרות ונהלים שאין להם תכלית, יחד עם שמירה על כבוד


זקוק לצי רכב בעסק? כך תחסוך הרבה כסף
תוכן עניינים בחירה בחברת ליסינג לציי רכב כרוכה בלא מעט קשיים. איך תדע איזה סוג רכב צריך העובד שלך? מהי עסקת "מיניליס" ואיפה באמת אפשר לצמצם עלויות? עיסקת ליסינג היא עיסקה מורכבת, לרוב ארוכת טווח, שעלולה להסתיר בחוזה עליו חותם הלקוח לא מעט מלכודות. במקרים
מאמרים קשורים לנושא.