ביום 18/11/2020 נכנס לתוקף חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א-2020, אשר מסדיר את אופן התשלום עבור עובדים הנמצאים בבידוד.
על פי החוק שאושר, החל מיום 29/10/20, עובד אשר נעדר מעבודתו משום שחלה עליו חובת בידוד או משום שהוא שוהה בבידוד בשל חובת בידוד שחלה על ילדו (אשר טרם מלאו לו 16 שנים), יהיה זכאי לתשלום דמי בידוד בעד ימי העבודה שבהם שהה בבידוד ונעדר מעבודתו.
התשלום הוא בכפוף לכך שמסר העובד דיווח על הבידוד למשרד הבריאות על פי צו בידוד בית והמציא העתק למעסיקו
התשלום יהיה החל מהיום השני לבידוד, אך העובד רשאי לבחור לנצל יום חופשה מימי החופשה הצבורים לו עבור היום הראשון לבידוד.
מתקופת הבידוד, ינוכו לעובד ימי מחלה, אך לא יותר מ-4 ימים. במקרה בו אין לעובד יתרת ימי מחלה צבורים, יכנס העובד ליתרה שלילית של ימי מחלה.
אם יחסי העבודה יסתיימו ולעובד תיוותר יתרה שלילית בצבירתו, יקוזזו ימי המחלה שנזקפו עקב הבידוד ויקוזזו מפדיון ימי החופשה של העובד. במקרה בו אין לעובד יתרת חופשה בסיום העסקתו- לא יהיה לעובד חוב בעד ימי מחלה הנותרים.
התשלום ישולם לפי ימי עבודה (5/6 ימים בהתאם למתכונת העסקה של עובד) ולא יכלול את ימי המנוחה.
החוק לא חל על מי שנמצא כחולה מאומת או מי שחלה עליו חובת בידוד בשל הגעתו לישראל מחו"ל, למעט עובד שהגיע ממדינה אחרת אליה נסע מטעם המעסיק.
דין דמי בידוד כדין דמי מחלה, כלומר, יש לבצע הפרשות לביטוח פנסיוני על תקופה זו וכן היא באה בחשבון לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
מעסיק אשר שילם דמי בידוד לעובד על פי הוראות החוק, זכאי לקבל דמי שיפוי מהמוסד לביטוח לאומי. השיפוי יהיה בשיעור של 100% עבור היום השני לבידוד וכן עבור יתר הימים יהיה השיפוי בגובה של 50%. מעסיקים עד 20 עובדים יקבלו החזר מן המוסד לביטוח לאומי בשיעור של 100% עבור היום השני וכן 75% עבור יתר הימים.
על המעסיק להגיש למוסד לביטוח לאומי בקשה לשיפוי באופן מקוון כפי שיפרסם המוסד לביטוח לאומי ,הבקשה תוגש לא יאוחר מ-60 ימים מתום החודש שבו הסתיימה תקופת הבידוד של העובד. בקשות לשיפוי יוגשו החל מיום 1/2/2021.
במהלך חודש ינואר 2021, לכשהמוסד לביטוח לאומי יפרסם הנחיות סופיות בנוגע למבנה הקובץ, תוכנת מיכפל תעודכן בהתאם וניתן יהיה להפיק ממנה קובץ לצורך הגשת בקשות לשיפוי.
בכל מקרה, הגשת בקשות כאלו, ניתן יהיה להגיש החל ב 1 בפברואר 2021.לחוברת הנחיות להכנות בתוכנת מיכפל
עוד מאמרים בנושא…
משבר הקורונה – המשק עובר למתכונת חירום
על מנת למזער את התפשטות נגיף הקורונה תוך מתן אפשרות להמשך פעילות סדירה ותקינה ככל האפשר של המשק יכנסו לתוקף החל מהיום כללים חדשים מאמרים קשורים לנושא. משבר הקורונה – האם מקום העבודה שלכם מוגדר כחיוני? מעסיקים ועובדים יקרים, ביום 20.03.2020 הכריז ראש הממשלה על
תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש – הגבלת פעילות), התש"ף – 20
תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש – הגבלת פעילות) כפי שפורסמו אמש 19/03/2020 תקנות שעת חירום נגיף הקורונה החדש – הגבלת פעילות, התש"ף – 2020 עוד מאמרים מאמרים קשורים לנושא. הגבלת פעילות במקומות עבודה ובעסקים כמענה להתמודדות עם נגיף הקורונה ממשלת ישראל החליטה על הגבלת
איך לנהל נכון את המשבר ולהיערך "ליום שאחרי" בחברה?
איך לנהל נכון את המשבר ולהיערך "ליום שאחרי" בחברה? מאמרים קשורים לנושא. מה היקף האחריות האישית של נושאי משרה בחברה? לאחרונה פורסם שנאמן חברת אי.די.בי פיתוח (בפירוק) ביקש לזמן לחקירה בכירים בחברה. מהן העילות שבגינן ניתן לתבוע נושאי משרה ומתי… השכר הממוצע ברוטו למשרת שכיר
מדריך שמירת זכויות סוציאליות בתקופת חופשה ללא תשלום
כל זמן שהעובד מצוי בתקופה של חופשה ללא תשלום נשמרת המסגרת של יחסי עובד מעסיק. מאמרים קשורים לנושא. דעו את זכויותיכם – דמי אבטלה בתקופת חופשה ללא תשלום בנסיבות שנוצרו בעקבות משבר הקורונה, הוחלט על הוצאתך לחופשה ללא תשלום…. האם מעסיק חייב בהפרשות סוציאליות בתקופת
משבר הקורונה
שאלות נפוצות במרכז הידע – בשכר. מאמרים קשורים לנושא. חוק חופשה שנתית מיני-רציו: לא ניתן לחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת לימי החופשה הצבורים העומדים לזכות העובד. אם המעביד ויתר על עבודת העובד… הפרת החובה למתן הודעה מוקדמת מעסיק שלא נתן לעובד הודעה מוקדמת, חייב בתשלום
הליך שימוע ופיטורי עובד
להלן מספר כללים והנחיות להליך השימוע: נכון להיום מעסיק המעוניין לפטר עובד או להעבירו תפקיד מחויב בקיום הליך השימוע. מאמרים קשורים לנושא. המדריך המלא לביצוע שימוע מהמומחים של פתרונות אפקטיביים זכות השימוע אינה מעוגנת באופן מפורש בחוק או בתקנה, אלא הינה זכות יסוד של עובד
מאמרים קשורים לנושא.