החוק קובע שכר מינימלי אותו רשאי המעסיק לשלם לעובדיו.
המטרה המרכזית של שכר המינימום הינה להבטיח לכל עובד שכר מינימאלי אותו יקבל בכל מצב, ולמנוע ניצול של העובדים מכוחם החזק של מעסיקים.
חשוב להדגיש כי עובדים/מעסיקים לא יכולים להתנות או לוותר על שכר מינימום, כלומר גם אם עובדים מסיבה זו או אחרת מסכימים להשתכר פחות משכר המינימום, חובתו של המעסיק לשלם להם לפחות שכר מינימום.
שכר המינימום בישראל החל מדצמבר 2017 הינו בסך 5,300 ₪ לחודש.
בעקבות קיצור שבוע העבודה בחודש אפריל 2018 ל- 42 שעות שבועיות (182 שעות חודשיות) עודכן גובה שכר המינימום לשעת עבודה ל- 29.12 ₪.
- שכר המינימום לשעה מחושב בחילוק שכר המינימום החודשי- 5,300 ₪ ב- 182 שעות חודשיות, במקום 186 שעות, לפיכך שכר המינימום השעתי יעמוד על סך 29.12 ₪ (במקום 28.49)
- חוק שכר המינימום לא שונה בעקבות צו ההרחבה לקיצור שבוע העבודה, אך עמדת ועדת ההיגוי שהוקמה לצורך הבהרת הסעיפים בצו ההרחבה ועמדת משרד העבודה כי שכר המינימום לשעה הוא אכן 29.12 ₪ לשעה ועל כן על המעסיקים לשלם שכר זה.
מי זכאי לשכר מינימום
כל עובד מעל גיל 18 שעובד במשרה מלאה (42 שעות שבועיות) זכאי לכל הפחות לשכר מינימום.
עובד המועסק במשרה חלקית שכרו יחושב בהתאם לחלקיות המשרה.
אי תשלום שכר מינימום לעובד
סעיף 14 לחוק שכר מינימום, תשמ"ז- 1987 (להלן: "החוק") קובע:
"מעסיק שלא שילם לעובדו שכר מינימום, דינו – מאסר שנה או קנס כאמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין; עבירה לפי סעיף זה היא מסוג העבירות של אחריות קפידה."
אי תשלום שכר מינימום לעובד מהווה עבירה פלילית, מדבר בעבירה שעונשה מאסר של שנה או קנס.
במקרה בו המעביד הוא תאגיד, יאשם בעבירה גם נושא המשרה האחראי על הנושא, מנהל פעיל ושותף שאינו מוגבל אלא אם לא ידע על העבירה ונקט בכל האמצעים הסבירים לשמירה על החוק.
עוד מאמרים

אסטרטגיה תפעולית מול אסטרטגיה עסקית – מתי הדירקטוריון צריך להתערב?
מבוא דירקטוריונים נדרשים יותר מתמיד להיות מעורבים בגיבוש ובבקרה של האסטרטגיה הארגונית, אך גבולות המעורבות אינם תמיד ברורים. מחד, דירקטוריון שנכנס לפרטים תפעוליים מדי עלול

דירקטוריון בחברות משפחתיות – בין נאמנות משפחתית לאחריות כלכלית
מבוא חברות משפחתיות מהוות מנוע צמיחה חשוב בכלכלה הישראלית. לעיתים קרובות הן בנויות על מסורת, ערכים ויחסים של אמון עמוק. עם זאת, דווקא הקשר הרגשי

הכשרת דירקטורים: מה כל חבר דירקטוריון חייב לדעת על תכנון עסקי
מבוא בעידן של שינויים מואצים, דירקטוריון אינו יכול להרשות לעצמו להישאר גוף פסיבי. לא די בכך שחברי הדירקטוריון יכירו את דיני החברות או יבקרו את

ממשל תאגידי מודרני – תפקיד הדירקטור אינו רק פיקוח
בעולם העסקי החדש, תפקידי הדירקטור אינם מסתכמים באישור דוחות או השתתפות בישיבות. ממשל תאגידי מודרני דורש מהדירקטור להיות שותף פעיל, מבקר מושכל, ויוזם אסטרטגי –

השאלות שדירקטור חייב לשאול בישיבת תקציב
מבוא הכנת התקציב השנתי היא לא רק תהליך פיננסי – אלא רגע שיא אסטרטגי עבור הדירקטוריון. דווקא כאן נמדדת תרומתו של דירקטור מעורב, כזה שאינו

עובד מתפטר? כך בונים תהליך יציאה שמחזק את הארגון
מבוא עזיבת עובדים היא תופעה בלתי נמנעת בכל ארגון. אך כאשר עובד מתפטר, זו לא חייבת להיות נקודת משבר – אלא דווקא הזדמנות לשיפור ארגוני.
מאמרים קשורים לנושא.