מאחרים לעבודה? מה זה אומר עליכם ועל המעסיק שלכם
על מה מעיד איחור לעבודה, כמה עולה איחור של עובד, והאם זה באמת כל-כך נורא לאחר?
בין אם אתם נוהגים להתחיל לעבוד בשש בבוקר, בתשע או אפילו בעשר בבוקר, הניסיון להגיע בשעה הייעודה הוא תמיד מרוץ נגד הזמן: להתעורר כשהשעון מצלצל, להספיק להכין ולפזר את הילדים ואז להתפלל שלא יהיו פקקים בדרך. אבל גם לאנשים הדייקנים ביותר, שלוקחים טווח ביטחון למקרה של איחור, זה עלול לקרות: איחור לעבודה. ויש כמובן גם המאחרים הכרוניים, שלעולם יאחרו לכל מקום – לעתים אפילו לפגישות חשובות ואפילו לראיונות עבודה או למבחנים באוניברסיטה.
חברת פתרונות אפקטיביים ערכה באחרונה סקר בנושא של איחורים לעבודה בהתבסס על בחינת נתוני הנוכחות של 1,506 עובדים המועסקים ב-110 חברות ועסקים בישראל. הסקר מעלה כי 37% מכלל הנסקרים הגברים לא מאחרים כלל לעבודה, ואילו בקרב הנשים – הנתון עומד על 31.2%. כמו כן, עפ"י הסקר, ממוצע האיחורים בפרק זמן של עד חמש דקות עומד על 40.45%, ואיחור של 15 דקות ומעלה עומד רק על 9.6% בממוצע.
לדברי אבי פרץ, מנכ"ל פתרונות אפקטיביים, "בשנים האחרונות אנו רואים מגמה של החמרת האכיפה כלפי איחורי עובדים ותשלום על זמן עבודה בפועל, שכן הארגונים הבינו כי הנזק הכלכלי שנגרם להם עצום: אם מדובר בארגון שמעסיק 200 עובדים ש-10% מהם מאחרים מדי יום במשך רבע שעה – הרי שבחישוב של 22 ימי עבודה ועלות מעביד של 35 שקל לשעה – האיחורים האלה יוצרים הפסד כספי שנתי של 46,200 שקל.
עוד באותו נושא…
מאמרים קשורים לנושא.