שוק העבודה היום דורש ממעסיקים לשלם בעבור הוצאות מזון והסעדה לעובדים, הן במסגרת יום העבודה או במסגרת כנסים ואירועים מטעם החברה.
מדובר בעלויות כספיות של אלפי שקלים מדי חודש, ולכן חשוב לייצר תהליך בקרה לצורך חיסכון. כיצד זה מתבצע? להלן הפרטים.
עלויות מזון והסעדה לבית עסק: עלויות של אלפי שקלים מדי חודש
מעסיקים אשר מעוניינים למשוך עובדים איכותיים ולשמר אותם לאורך זמן מחויבים לחשוב על פתרונות יצירתיים, כאשר אחד מהפתרונות הטובים ביותר הוא ללא ספק שירותי הסעדה בתוך בית העסק.
למעשה, מדובר בשירות אשר הוא בגדר חובה לעובדים אשר שוהים זמן רב במסגרת העבודה, ולכן ניתן לראות כיצד יותר ויותר עסקים וחברות מחליטים לבנות בתוך המשרדים חדרי אוכל מסובסדים לעובדים.
על מנת לתפעל את חדר האוכל או לאפשר לעובדים להזמין אוכל מבחוץ נדרשת השקעה כספית של אלפי ולעיתים עשרות אלפי שקלים מדי חודש, תלוי במספר העובדים ובהיקף האספקה.
כיצד ניתן להוזיל את עלויות הקייטרינג והסעדה לעובדים?
חיסכון בקייטרינג וכן חיסכון בהסעדה עצמית מהווים את אחת המטרות החשובות ביותר בעבור כל עסק אשר משתמש בשירותי הסעדה וקייטרינג באופן קבוע.
על מנת לתפעל את העסק ולבחון את ההוצאות מומלץ ראשית כל לבצע השוואת מחירים בין הספקים השונים, וזאת בכדי לקבל בסופו של דבר הצעת מחיר אטרקטיבית אשר משקפת את מסגרת התקציב.
יתרה מכך, באמצעות חברה מקצועית ומובילה בתחום של פתרונות אפקטיביים לצורך בקרה וחיסכון ניתן לקבל מעטפת אשר כוללת בחינה מקצועית של הקבלות וחוזה ההתקשרות, לצורך בחינה האם אכן מדובר בעסקה משתלמת בעבור בית העסק, ובאילו תחומים ניתן להוזיל. ככל שהפעולה הזו תתבצע בהקדם האפשרי, כך תוכלו להתחיל בתהליך של בקרה ופיקוח אשר לא רק ישפר את העמדה שלכם כלפי ספקי שירות בתחום ההסעדה.
בעלי עסקים אשר קיבלו את השירות דרך חברות מקצועיות דיווחו על חיסכון של עשרות אחוזים, ולכן מדובר בנדבך משמעותי אשר יכול לסייע באופן ניכר לא רק לטובת ולרווחת העובדים אלא גם לשיפור התנאים בתהליך מו"מ לחתימת חוזה.
מאמר מס' 2 – שימוש ב-BPM (Business Process Management)
מבוא ניהול תהליכים עסקיים (BPM – Business Process Management) הוא גישה מתודולוגית המשמשת לשיפור וייעול תהליכי עבודה בארגונים. BPM מתמקד בניהול ושיפור תהליכים ארגוניים באמצעות טכנולוגיה, שיטות ניהול וכלים אוטומטיים. המטרה היא לייעל את הזרימה העסקית, להפחית עלויות, לשפר את איכות התהליכים ולהגביר את שביעות
מאמר מס' 1 – מיפוי תהליכים ארגוניים (Process Mapping)
מבוא מיפוי תהליכים ארגוניים (Process Mapping) הוא כלי מרכזי בניהול ושיפור תהליכי עבודה בארגונים. מדובר בשיטה המאפשרת לארגון להבין בצורה ויזואלית וברורה כיצד התהליכים מתבצעים, לזהות צווארי בקבוק, לזהות תהליכים לא יעילים, ולהוביל לשיפורים משמעותיים בתפעול. מיפוי תהליכים נותן תמונה מדויקת של מצב קיים, תומך
כלים ושיטות לשיפור תהליכי עבודה בארגון
הקדמה במציאות העסקית של היום, שיפור תהליכי עבודה בארגון הוא מפתח להצלחה ולתחרותיות. כלים ושיטות כמו מיפוי תהליכים, ניהול תהליכים עסקיים (BPM), אוטומציה (RPA), Lean Management, ו-KAIZEN מציעים דרכים ייחודיות לייעול תהליכים ולהגברת היעילות הארגונית. בלקט המאמרים שלפניכם, נסקר את הכלים והשיטות המובילים לשיפור תהליכים,
משאבי אנוש – קידום עובדים שחושבים אחרת: יתרונות ארגוניים ותרבותיים
מבוא קידום עובדים בארגון שמביאים דעות מנוגדות, או במונח הלועזי "איפכא מסתברא", נחשב לאסטרטגיה חשובה בניהול משאבי אנוש. עובדים אלו, שמאתגרים את החשיבה הקונבנציונלית ומציעים פרספקטיבות שונות, יכולים לשמש כמנוע לחדשנות ולשיפור מתמיד בארגון. קידומם מראה שהארגון מעריך את המגוון המחשבתי ואת הערך שיש ביכולת
משאבי אנוש – יישום כלים פסיכולוגיים בייעוץ ארגוני
מבוא יישום כלים פסיכולוגיים בייעוץ ארגוני מהווה גישה אפקטיבית לשיפור התפקוד הארגוני, להגברת שביעות רצון העובדים ולהשגת מטרות עסקיות. הייעוץ הארגוני משתמש בתובנות פסיכולוגיות להבנת התנהגות אנושית, תקשורת בין-אישית ודינמיקות צוותיות. השילוב של כלים פסיכולוגיים מסייע לארגונים לזהות בעיות מבניות ואישיות, לפתח פתרונות מותאמים ולשפר
פיתוח מנהיגות בארגון: הכשרת מנהלים ופיתוח כישורי מנהיגות לשיפור האפקטיביות הארגונית
מבוא פיתוח מנהיגות בארגון הוא תהליך חיוני המשפיע ישירות על האפקטיביות הארגונית והצלחת העסק. מנהלים ומנהיגים בארגון משפיעים לא רק על הביצועים של הצוותים שלהם, אלא גם על התרבות הארגונית, שביעות הרצון של העובדים והיכולת של הארגון להתמודד עם אתגרים משתנים. הכשרת מנהלים ופיתוח כישורי
מאמרים קשורים לנושא.