עולם הפנסיה והגמל הפך להיות מפותח במיוחד ובשנים האחרונות התחרות בין קרנות הפנסיה השונות היא רבה ואינטנסיבית.
מהסיבה הזו לא רק לקוחות פרטיים צריכים לקבל ייעוץ פנסיוני אלא גם מעסיקים צריכים לקחת בחשבון שיש בפניהם אפשרויות בחירה רבות מאד.
יועץ פנסה למעסיק עשוי אפוא להואיל לא רק לבעל העסק אלא גם לעובדים ומכאן חשיבותו.
חשוב לקבל מידע מגורם מנוסה ומקצועי
ממש כמו שבנושאי אבטחת מידע ומחשבים נפנה לבעל מקצוע בתחום, כך בתחום הפנסיה והגמל חשו לקבל הדרכה וליווי ממי שמכיר את התחום ועומד על השינויים והמגמות שמתרחשים בו הכרת החוק, התקנות החדשות וקופות הפנסיה השונות מאפשרת למעסיקים להתנהל בצורה חכמה יותר מול קרנות הפנסיה של העובדים ולפיכך יועץ הפנסיה הוא כלי עבודה חשוב מאד לכל מעסיק באשר הוא.
יועץ פנסיה – התאמה מרבית בין צרכים ותכניות
כל מקום עבודה מתאפיין בצרכים שונים של עובדיו ויועץ הפנסיה המנוסה הוא זה שידאג למצוא את התכניות שיתאימו לא רק למעסיק עצמו אלא גם לעובדיו בהתייחס לצרכיהם.
משום שהפרשה לקרן הפנסיה היא עניין שמחויב בחוק, יועץ פנסיה הוא הגורם שיבנה פתרון פנסיוני שמותאם לחוק ועומד בכל החובות של המעסיק מבלי לפגוע בזכויותיו. בנוסף, ההתנהלות מול קרנות הפנסיה נעשית במתכונת של משא ומתן.
יעוץ פנסיה שמכיר את השוק היטב ינהל עבורכם את המשא ומתן ויביא לכם את התנאים הטובים ביותר.
מהי מדיניות הפנסיה שלכם?
קרן פנסיה היא לא רק מספרים אלא גם מדיניות. לפיכך יועץ פנסיה יסייע לכם כמעסיקים להגדיר, לעצב ולהוציא לפועל את המדיניות הפנסיונית שאותה תרצו ליישם במקום העבודה.
זאת ועוד, היועץ הפנסיוני יסייע לכם לחסוך בעלויות השוטפות ויגדיל את התמורה מהתקציב שנתון לכיסוי פיצויי הפרישה וחבויות אחרות.
למען העובדים
חשוב מכל, עבור העובדים ייעוץ פנסיה מקצועי והוגן ישפר בעזרות אחוזים את התמורה הפנסיונית, מה שישיא רווחים נאים ויביא לאיכות גבוהה יותר של הכיסויים הביטוחיים שלהם בארגון.
זה מן הסתם ישפר את מדד שביעות הרצון של העובדים ויביא לעלייה בתפוקה ויציבות במקום העבודה. מעבר לכל יועץ פנסיה מלווה את העסק לאורך השנים בשיפור קרנות הפנסיה והוא מייעץ לבעל העסק לפי השינויים הרבים שמתחוללים בשוק הפיננסי ובתחום הפנסיה בפרט.
עוד מאמרים בנושא...

אומנות המיקור החוץ – למה לשכור שכירים אם אפשר לצמוח עם שותפים
מבוא: בעולם העסקי המודרני, ארגונים מחפשים דרכים יצירתיות לשמור על גמישות, לחסוך משאבים ולנצח בתחרות הקשה. אחת השיטות הבולטות להשגת מטרות אלה היא מיקור חוץ (Outsourcing). בעוד שבעבר מיקור חוץ נתפש כפתרון זמני לחברות גדולות בלבד, הרי שכיום יותר ויותר עסקים – קטנים, בינוניים וגדולים

שיטת 70/30 לניהול משאבים: כיצד לתעדף השקעות מול קיצוצים באופן אפקטיבי
מבוא בעשור האחרון מתמודדים מנכ״לים ומנהלי כספים עם לחץ כפול: מצד אחד הצורך להגדיל הכנסות באמצעות השקעות בחדשנות, ומצד אחר דרישה מתמדת לצמצום הוצאות תפעוליות לשם שמירה על רווחיות ותזרים חיובי. שיטת 70/30 מספקת מסגרת אסטרטגית גמישה לאיזון בין שני הכוחות הללו באמצעות כללי אצבע

חוק "הרווחים הכלואים והשוטפים" עבר: איך הוא ישפיע על החברה שלכם ב‑2025?
חוק "הרווחים הכלואים והשוטפים" (תיקון לפקודת מס הכנסה, תשפ"ה‑2024) נכנס לתוקף בראשית 2025 ומשנה את האופן שבו חברות פרטיות מתכננות חלוקת רווחים, מנהלות תזרים ומבצעות תכנון מס. החוק קובע מנגנון תמרוץ־אכיפה חדש: תשלום קנס שנתי על רווחים שלא חולקו או חלוקת דיבידנד בשיעור מופחת. מטרתו המרכזית היא

AI ו-HR – איך בינה מלאכותית משנה את חוקי המשחק בניהול עובדים – חלק שני
פרק 9: היבטים אתיים ורגולטוריים 9.1 שקיפות והגינות הטמעת בינה מלאכותית ו-AI בתהליכי HR מעלה סוגיות אתיות מורכבות. מערכות הלומדות באופן אוטונומי יכולות לייצר הטיות (Bias) ללא כוונה רעה, אך עם השלכות בעייתיות על גיוון, קידום ושוויון הזדמנויות. לכן, ארגונים מחויבים לייצר שקיפות בתהליכי העיבוד

AI ו-HR – איך בינה מלאכותית משנה את חוקי המשחק בניהול עובדים – חלק ראשון
מבוא בעשור האחרון, תחום משאבי אנוש עבר שינויים מהותיים בעקבות כניסת טכנולוגיות חדשות וכלים דיגיטליים מתקדמים. ארגונים כיום נדרשים להתמודד עם תחרות גוברת בשווקים, עם מורכבות בכל הקשור לניהול הון אנושי, ועם הצורך לייעל תהליכים כדי להישאר רלוונטיים. במקביל, עלייתן של מערכות בינה מלאכותית (AI)

השיטה לחיסכון בארגונים: כך תייעלו עלויות בלי לפגוע בפעילות
מבוא במציאות העסקית הדינמית של ימינו, ארגונים מחפשים דרכים חכמות להתייעלות תקציבית מבלי לפגוע באיכות השירות או התפוקות העסקיות. אחת הדרכים היעילות להשיג זאת היא באמצעות חיסכון בעלויות בתחומי תפעול ומנהלה שאינם בליבת העשייה של הארגון. בעזרת ניתוח מקצועי, בקרה שיטתית ויישום שיטת COST EFFECTIVE,
מאמרים קשורים לנושא.