כל עסק חייב לחיסכון בהוצאות אנרגיה ומנהלו יכול לתכנן אותו עצמאית. יחד עם זאת, פנייה לייעוץ חיצוני עדיפה בגלל שהיועץ מסתכל על העסק ממבט חיצוני ויכול להציע החלטות נכונות עם שיקול קר.
הוא מכיר היטב את כל השוק ויודע היכן ניתן לקבל שירות טוב במחיר מוזל, ואלו אחדים מהיתרונות שכדאי לנצל. הוצאות האנרגיה משתנות מסוג עסק אחד למשנהו.
ההוצאות נחלקות להוצאות בתהליכי ייצור והן לרוב, ההוצאות הכבדות במפעל יצרני.
ההוצאות האחרות הן עבור ציי הרכב המשתמשים בשני סוגי דלקים עיקריים והם הסולר והבנזין, ומעט במכוניות מונעות גז. החיסכון בהוצאות תפעול הן בעלויות חשמל. כדאי להפעיל את המכונות בלילות כאשר התעריף מוזל. גם מעבר לאנרגיית הגז, חוסך כסף רב.

הוצאות ציי הרכב
הוצאות אלו משמעותיות מאוד בחברות בעלות ציי רכב גדולים אבל גם עסקים קטנים חייבים להתנהל בדרך החסכונית ביותר. היות וההוצאות הגדולות הינן עבור דלקים למכוניות הרי שניתן לערוך הסכמים עם אחת מחברות הדלק המובילות או חברות לאספקת דלקים, להתקין דלקנים ולקבל הנחות משמעותיות.
רבים מהספקים עובדים עם תחנות של מרבית החברות. בשיטה זאת יש לחברה שליטה ובקרה על ההוצאות. היא מקבלת דיווח חודשי לכל החברה, ופרטני לגבי כל רכב. קביעת מועדי שטיפת רכבים מוגבלים יכולה להוזיל אף העלויות בנושא זה ובזבוז מיותר.
בחירת דגמי המכוניות
בחירה נכונה של דגמי המכוניות תגרום מראש לחיסכון צפוי בדלק. מדובר בעיקר על מכוניות היברידיות אשר הינן בעלי מנועי בנזין וחשמל במקביל. החיסכון במכוניות בקטגוריה כזאת בהוצאות עשוי להיות משמעותי ואפילו כשליש ביחס למכוניות המונעות אך ורק בבנזין.
יש יתרונות נוספים להיברידיות וגם מעט חסרונות והכדאיות חייבת להיעשות על פי שקלול פרמטרים שונים, ובין היתר: המרחקים שכל מכונית צפויה לעשות, מחירה, הוצאות התחזוקה ועוד. גם שימוש במכוניות מדגמים קטנים עשויה להוריד פלאים את הוצאות הדלק. בעסקים אשר עיקר פעילותם הינה עירונית – רכבים אלו אף מועדפים.
מומלץ לפנות לחברת "פתרונות אפקטיביים" אשר מומחיה מתמחים בייעוץ בנושאי חיסכון באנרגיה בפיננסים ועוד. הם יציעו תוכניות ייעול לכל סיטואציה.
עוד מאמרים בנושא...

האם מיקור חוץ מתאים לכל סוג עסק?
הצצה מאחורי הקלעים מיקור חוץ הוא פתרון שמושך יותר ויותר עסקים בזכות ההבטחה לחיסכון, גמישות וגישה למומחים. אבל האם הוא מתאים לכל עסק? לא תמיד. התשובה תלויה בפרמטרים כמו אופי התחום, רמת הסודיות, משך הפעילות, הצרכים התפעוליים – ובעיקר בגישה של ההנהלה. בעוד שיש

טעויות נפוצות במיקור חוץ ואיך להימנע מהן
מגדירים ציפיות – חוסכים אכזבות אחת הטעויות הכי שכיחות בתחום מיקור החוץ היא חוסר בהירות בהסכמים, בהגדרת יעדים ובלוחות זמנים. עסקים רבים פונים לשירותי מיקור חוץ במטרה לחסוך בעלויות ולקבל שירות איכותי, אך לא מקדישים מספיק תשומת לב לניסוח מדויק של הדרישות והציפיות מהספק.

אומנות המיקור החוץ – למה לשכור שכירים אם אפשר לצמוח עם שותפים
מבוא: בעולם העסקי המודרני, ארגונים מחפשים דרכים יצירתיות לשמור על גמישות, לחסוך משאבים ולנצח בתחרות הקשה. אחת השיטות הבולטות להשגת מטרות אלה היא מיקור חוץ (Outsourcing). בעוד שבעבר מיקור חוץ נתפש כפתרון זמני לחברות גדולות בלבד, הרי שכיום יותר ויותר עסקים – קטנים, בינוניים וגדולים

שיטת 70/30 לניהול משאבים: כיצד לתעדף השקעות מול קיצוצים באופן אפקטיבי
מבוא בעשור האחרון מתמודדים מנכ״לים ומנהלי כספים עם לחץ כפול: מצד אחד הצורך להגדיל הכנסות באמצעות השקעות בחדשנות, ומצד אחר דרישה מתמדת לצמצום הוצאות תפעוליות לשם שמירה על רווחיות ותזרים חיובי. שיטת 70/30 מספקת מסגרת אסטרטגית גמישה לאיזון בין שני הכוחות הללו באמצעות כללי אצבע

חוק "הרווחים הכלואים והשוטפים" עבר: איך הוא ישפיע על החברה שלכם ב‑2025?
חוק "הרווחים הכלואים והשוטפים" (תיקון לפקודת מס הכנסה, תשפ"ה‑2024) נכנס לתוקף בראשית 2025 ומשנה את האופן שבו חברות פרטיות מתכננות חלוקת רווחים, מנהלות תזרים ומבצעות תכנון מס. החוק קובע מנגנון תמרוץ־אכיפה חדש: תשלום קנס שנתי על רווחים שלא חולקו או חלוקת דיבידנד בשיעור מופחת. מטרתו המרכזית היא

AI ו-HR – איך בינה מלאכותית משנה את חוקי המשחק בניהול עובדים – חלק שני
פרק 9: היבטים אתיים ורגולטוריים 9.1 שקיפות והגינות הטמעת בינה מלאכותית ו-AI בתהליכי HR מעלה סוגיות אתיות מורכבות. מערכות הלומדות באופן אוטונומי יכולות לייצר הטיות (Bias) ללא כוונה רעה, אך עם השלכות בעייתיות על גיוון, קידום ושוויון הזדמנויות. לכן, ארגונים מחויבים לייצר שקיפות בתהליכי העיבוד
מאמרים קשורים לנושא.