ניהול עסק בצורה יעילה ומיטבית מחייב ביצוע תהליכי בקרה שוטפים כחלק מהתנהלות עסקית נכונה ונבונה.
תהלכי בקרה ובדיקה נועדו לאתר נקודות תורפה וחולשה בהתנהלות העסקית, הוצאות ועלויות מיותרות ועודפות ודרכים יצירתיות לחיסכון ולתפעול נכון.ניהול עסקי מוצלח מבוסס על חיסכון בהוצאות והגדלת הכנסות וזאת באמצעות שיטות וכלים יעילים לניהול ארגוני מוצלח.
אחד האמצעים החיוניים בתחום הינו קבלת ייעוץ מקצועי מגורם חיצוני ואובייקטיבי המסוגל להטמיע פתרונות אפקטיביים לחיסכון בעלויות עסקים.

הליווי המקצועי מסייע בבניית תוכנית אסטרטגית להתייעלות והתנהלות ארגונית נכונה שתוביל לצמיחה פיננסית ומקצועית. ישנם כמה כלים ושיטות היכולים לתרום להצלחה עסקית והרי הם לפניכם.
בקרה על תהליכי רכש ותפעול
ניהול עסק קטן כגדול כולל ביצוע הזמנות רכש ועבודה מול ספקים שונים. לעתים קרובות, תהליכי הרכש מבוצעים בצורה לא יעילה ומפוזרת, מה שמוביל להוצאות מיותרות ולא הכרחיות הנובעות מחוסר תיאום ובקרה. עסקים נדרשים לרכוש ציוד לעסק החל מציוד ומיכון משרדי, דרך משטחים ואריזות ועד למוצרים ולסחורה הנמכרים.
עבודה מול ספק סיטונאי אחד וריכוז תהליכי הרכש יביאו לחיסכון בעלויות ובזמן. ריכוז תהליכי הרכש יאפשר לכם ליהנות מהנחות וביצוע קנייה מרוכזת לטווח ארוך שתעניק לכם שקט נפשי וביטחון לאורך זמן.
התייעלות וחיסכון במגוון תחומים בהתנהלות העסקית
אחת ההוצאות הכבדות בניהול עסק הינה חשבון החשמל. תחום האנרגיה מחייב ביצוע התאמות ושילוב פתרונות לחיסכון באנרגיה כגון בדיקת הדירוג האנרגטי של מוצרי החשמל, שימוש בתאורה חסכונית, והקפדה על טמפרטורה מתאימה בחלל ומרחב העבודה.
כלי חשוב נוסף להתייעלות ולחיסכון בעלויות הינו מעבר מהתעסקות בניירת לארכיון דיגיטלי החוסך מקום, זמן, עלויות ומאפשר שמירה על סדר וארגון.
ייעוץ מקצועי חיצוני יפתח לכם דרכים יעילות לחיסכון בעלויות וזאת לאחר בחינה של כלל ההיבטים הרלוונטיים בהתנהלות הארגונית בהם: תקשורת, תחבורה וליסינג, שילוח בינלאומי, שירותי שמירה וניקיון, מזון והסעדה, מדיה ופרסום, ביטוח, מיסים ועוד. תהליכי הבקרה כוללים בן היתר: בדיקת חיובים בפועל מול הסכמי התקשרות, איתור חיובים חריגים, חילול תרחישים מסחריים, אפיון צרכים והחלת שינויים טכנולוגיים.
פתרונות אפקטיביים לעסקים – ייעוץ עסקי וליווי פיננסי מידי מומחים
חברת פתרונות אפקטיביים מתמחה בייעוץ עסקי וליווי מקצועי של חברות, ארגונים ועסקים בדרך לצמיחה ושגשוג. צוות המומחים שלנו מחויב לפעול לטובת הלקוח ומספק מגוון שיטות וכלים להגדלת הכנסות ולהקטנת הוצאות.
אנו נבנה עבורכם תוכנית אסטרטגית לניהול המבוססת על סקר בקרת עלויות והצגת דו"ח תשקיף מנהלים. החברה בוחנת את ההתנהלות הארגונית בשלושה מישורים: חשבונאי, מסחרי ומסלולי ומאפשרת לכם להסיק מסקנות, ליישם ולהטמיע שיטות עבודה נכונה ויעילות שיובילו להצלחה ושגשוג פיננסיים ומקצועיים.
עוד מאמרים בנושא...

חיבור בין כספים למשאבי אנוש בארגון יכול לשדרג את הביצועים – פורסם בכלכליסט
בימים אלו, בהם האופק אינו ברור, והארגונים מתמודדים עם שינויים מהירים בשוק, השליטה במידע על מנת לקבל החלטות משמעותיות היא הכרח על מנת לייצר בהירות ככל שניתן. בתקופות כאלה החברות נשענות על הניסיון, המומחיות והכישורים שקיימים בפונקציות השונות ואף מבקשות למתוח את היכולות של כל

שוק העבודה בישראל – תמונת מצב עדכנית לפברואר 2025
מה באמת קורה בשטח – מגמות, נתונים והשלכות אסטרטגיות למנהלים מבוא 2025 נפתחה בצל ההשלכות המתמשכות של מלחמת חרבות ברזל והמתח הביטחוני בצפון. שוק העבודה לא חזר למצבו הקודם – אך הוא גם לא קרס. עם נתונים חלקיים, תנודתיות גבוהה ואי ודאות עמוקה, נדרש ממנהלים

תחזית קונצנזוס כלכלית לשנת 2025
מה מנכ"לים חייבים לדעת עכשיו כדי לשרוד ולצמוח נכון מבוא סבב התחזיות השני לשנת 2025, שפורסם על ידי משרד האוצר (אגף הכלכלן הראשי), חושף תמונה כלכלית מורכבת עבור המשק הישראלי. מצד אחד, האטה בצמיחה, עלייה בגירעון, ריבית גבוהה ושווקים תנודתיים; מצד שני, יציבות יחסית בצריכה

מחקר: מה באמת מונע ממנכ"לים לגדול?
מהם באמת החסמים שמונעים ממנכ"לים בישראל לגדול? מבוא מה באמת מונע ממנכ"לים לממש את הפוטנציאל של הארגון שלהם?האם מדובר בעומס יומיומי, ביכולת להנהיג, בהעדר חזון – או שמא בצוות שאינו מגויס או לא נמדד? כדי לענות על השאלות האלו נערך מחקר עומק בקרב 612 מנכ״לים, סמנכ״לים

איך לזהות צווארי בקבוק בארגון ולשחרר אותם בזמן אמת
בכל ארגון מסתתרים "צווארי בקבוק" – אותם שלבים, תהליכים או יחידות שמעכבים את הזרימה התקינה של הפעילות העסקית. הם אינם תמיד גלויים לעין, אך השפעתם ניכרת: איטיות, שחיקה, תסכול בקרב עובדים ואובדן הכנסות. מנכ"ל אפקטיבי יודע לא רק לאתר את החסמים, אלא גם להבין את

מה מנכ"לים בישראל יכולים ללמוד מה-OECD ומה-WEF?
העולם העסקי משתנה בקצב מסחרר, ומנהלים בכירים נדרשים לאמץ תובנות גלובליות כדי להישאר תחרותיים בשוק המקומי. ארגונים כמו ה-OECD (הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי) ו-WEF (הפורום הכלכלי העולמי) מהווים מקור מרכזי לנתונים, מגמות, וכלי מדיניות שמשפיעים על קבלת החלטות ברמה האסטרטגית. עבור מנכ"ל ישראלי, השאלה
מאמרים קשורים לנושא.