בגלל ההאטה הכלכלית ב-2012 – חברות צימצמו את הארוחות לעובדים

לפי סקר של פתרונות אפקטיביים בענף ההיי-טק צימצמו עלויות ארוחות ב-14% חלק מהמעסיקים הפסיקו את מימון הארוחה כליל.

מעסיקים המציעים שירותי הסעדה לעובדים בחדרי אוכל צימצמו ב-2012 את הוצאותיהם על סעיף זה לעומת 2011 בשל ההאטה הכלכלית שאיפיינה את השנה החולפת – כך עולה מסקר שביצעה חברת פתרונות אפקטיביים בקרב 432 חברות – 19,326 עובדים – ב-2011 וב-2012, תוך חלוקה לתעשיות שונות.

מנתוני הסקר עולה כי ענף ההיי-טק צימצם את התשלום בעבור מנות לעובדים במידה המשמעותית ביותר: ב-2012 שילמו בענף בממוצע 24 שקל למנה לעומת 28 שקל ב-2011, ירידה של 14% בעלות. בתעשיית המתכת שילמו 22 שקל למנה לעומת 25 שקל ב-2011 – ירידה של 12%. המשמעות של הפחתת העלות לפי פתרונות אפקטיביים היא שהעובדים ב-2012 קיבלו מזון איכותי פחות לעומת שנים קודמות.

עוד לפי הסקר חלה ירידה בשיעור מתוך הארוחה הממומנת בידי המעסיק – בהיי-טק מימנו 85% מהארוחה וב-2011 רק 70% ממנה, ירידה של 17.6% בהיקף המימון; במסחר והשירותים מימנו 70% ב-2011 וב-2012 רק 60%, ירידה של 14.28 בהיקף המימון. בענף הביטוח והפיננסים חלה ירידה של 7% ובתעשיות המזון של 1.25%.

עוד מתברר כי חלה ירידה דרסטית בשיעור המעסיקים המשתתפים בארוחות העובדים – וגם כאן עיקר הצמצום נראה בקרב מעסיקים בהיי-טק: ב-2011 76% מהמעסיקים בהיי-טק, מתוך אלה שנבדקו בסקר, השתתפו במימון הארוחה, בעוד ב-2012 מדובר ב-51% מתוכם בלבד, ירידה של .  בתעשיית המתכת חלה ירידה של 18% בשיעור המעסיקים המעניקים סבסוד, במסחר והשירותים מדובר בירידה של 12.5%, בביטוח ופיננסים 11% ובתעשיית המזון חלה ירידה של 8.75%.

מדרג שיעור המעסיקים שמשתתפים במימון ארוחות לפי הסקר בתעשיית המזון (73%), בתעשיית ההיי- טק {51%}, בתעשיית המתכת (50%), בענף הביטוח והפיננסיים (41%) ובענף המסחר והשירותים (28%).

לדברי אבי פרץ, מנכ"ל חברת פתרונות אפקטיביים: "ההכרח להפחית עלויות אינו בגדר המלצה, אלא כורח קיומי של ממש עבור חברות רבות, אשר חלקן אף בחרו לבטל כליל את מעורבותם בעניין זה והעבירו את הנושא לטיפולם ואחריותם הבלעדיים של העובדים, אשר רוכשים באופן ישיר את המזון מהספק".

שתפו את המאמר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן